onsdag den 12. september 2012

Filmnørdens Hjørne + 24syv = ...P3?

Hej kære film- og Hjørne-fans!

Vi har dårlige nyheder. Eller... det er egentlig som man ser på det. Faktum er at vi har fået afslag fra Radio 24syv. Det er naturligvis ærgerligt, at vi i denne omgang ikke får en chance for at vise hvad vi duer til på en landsdækkende radio, men som du forhåbentlig kan læse ud af kanaldirektør Jørgen Ramskovs svar, så giver det faktisk god mening. Der hvor Radio 24syv er og der hvor Radio 24syv er på vej hen, er ikke det samme sted som Filmnørdens Hjørne bør være. Uden yderligere sammenligning ville det jo også være lidt underligt, hvis DR2 pludselig begyndte at vise Kongerne af Rømø.

Når det så er sagt, så er vi slet ikke slået ud. Tværtimod. Oplevelsen med Jørgen og 24syv har givet os blod på tanden, så vi har faktisk tænkt os at følge Jørgens råd og gå i køddet på P3. Han har også givet gode råd i forhold til vores præsentation, så vi kan finpudse den til næste gang vi skal snakke med en høj herre bag et skrivebord.

Vi ved en del af jer er meget nysgerrige med hensyn til processen og detaljerne, så vi har spurgt Jørgen om vi må offentliggøre hans svar og det synes han ville være fint, så hermed Jørgen Ramskovs svar til os og jer på Filmnørdens Hjørne ;-)

"Tak for jeres store tålmodighed og energi. Jeg beklager at jeg først i dag har fundet tid til virkelig at lytte og gennemgå jeres fremsendte forslag til Filmnørdernes Hjørne. Lad os bare springe ud i det - for programmet er i sin nuværende form ikke er noget for Radio24syv.

Jeg er virkelig fuld af respekt for jeres viden om film. Og jeres kærlighed og engagement til både radio- og filmmediet. Men Filmnørdernes hjørne er ikke noget for os. I har valgt - og gør det godt - et meget markant og tydelig radiosprog. Med masser af effekter, små sketches, musik, fiktionselementer - et udtryk som både er meget ungt og trækker tråde til hæderkronede radioformater som Radio Rita og forskellige blandingsformater på især P3. Men for en taleradio som Radio24syv bliver udtrykket for heftigt og rodet - for hipt og ungt.

Vi har en stor ambition om at nå en yngre målgruppe end dem der for nuværende lytter til os og P1 - dvs. folk med en gennemsnitsalder på ca. 60. Vi er en anelse yngre end P1 - men kun en anelse og vores optimistiske håb er at bringe Radio 24syvs gennemsnitlige lytteralder ned lige under 50. Og min klare vurdering er, at Filmnørdernes hjørne ikke kan fungere for denne målgruppe.

Helt overordnet har vi store overvejelser om vi overhovedet skal have et specialmagasin om film - men skulle det ske vil vi på den ene side ikke lave P1's Filmland - men heller ikke noget der ligger tæt på Filmnørdernes Hjørne.

Så det bliver et nej tak - men også et nej baseret på stor respekt for jeres arbejde med at formidle film og jeres ditto begejstring. Og min vurdering er også, at I skal forsætte ad jeres vej - og ikke forsøge at ændre noget for at gøre jer interessante for Radio24syv. Jeres faglighed fejler så absolut intet - men formen holder ikke hos os.

Med venlig hilsen

Jørgen Ramskov
CEO & Chefredaktør, Radio 24syv
Vester Farimagsgade 41
1606 København V"

Der skal lyde et stort tak til Jørgen for at tage os så alvorligt som han har gjort. Han har behandlet os langt bedre end vi havde turde håbe på. Når det så er sagt, så er vi sgu egentlig ret glade for at være for "unge" og "hippe" til Radio 24 syv ;-)

Ses derude, filmnørder!

Med venlig hilsen,
Casper & Jesper

2 comments:

J sagde ...

Selvfølgelig skal i da på P3. Så kan det være, at jeg rent faktisk ville begynde at høre radio igen.

Sebastian Nielsen sagde ...

Åh nej, der er så her jeg må sige fra. Er lige begyndt at elske jeres podcast, men P3 er ikke noget for jer. I er alt for gode og kreative til at blive slået ihjel af P3, men kanal der drukner i lortemusik, i sådan en grad at der højst må snakkes i 5-7min ad gangen. Hold I jer til jeres 2-3 timers format uden unødvendige afbrydelser, så håber jeg der er nogen der har plads til at I kan udfolde jer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...