mandag den 1. september 2003

Filmnørden anmelder: Legally Blonde 2 - Red, White & Blonde

Instruktør: Charles Herman-Wurmfeld (Kissing Jessica Stein)

Med: Reese Witherspoon (American Psycho, Sweet Home Alabama) og Sally Field (Forrest Gump, Mrs. Doubtfire)

Ja, det er sandt, Legally Blonde 2 (suk!). Reese Witherspoon har endnu engang, i form af den ekstremt dumme Elle Woods, forsøgt at lave sjov og spas med idéen om lyshårede piger, og hvordan de måske virker dumme, men ikke nødvendigvis er det. Her i 2’eren er Elle blevet en succesfuld advokat og tager til Washington for at få godtaget et lovforslag om forbud af dyreforsøg.

Ok, lad os få de positive ting ud af vejen først: Reese Witherspoon er smuk, filmen varer kun 1½ time og Sally Field er med.

Men lad det være klart, at Legally Blonde 2 er meget kedeligere end 1’eren (som jeg heller ikke var imponeret over). Den er helt guddommelig kedelig! Helt ufattelig, utrolig, fantastisk kedelig!!! Manuskriptet præsenterer ingen fornyelse i forhold til 1’eren (tværtimod). Reese er skide irriterende efter de første 10 minutter, dog kun halvt så irriterende som diverse birolle-skuespillere. Men Legally Blonde 2’s største problem er historien. For selvom du måske synes det er sjovt med en ”klog” dum blondine, så bygger historien i filmen på en grundlæggende viden om det amerikanske senat og de dertil knyttede fremgangsmåder. En viden som de fleste amerikanere får banket ind i hovedet hele deres skoletid, men som de fleste danskere aldrig har hørt om. Men ikke engang en mere nærværende historie havde kunnet redde denne omgang amerikansk Hollywood teen-bras. Hvis ikke det var fordi jeg skulle anmelde den, var skredet halvvejs inde i filmen.

(Skrevet til magasinet Chili, september 2003)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...