mandag den 1. september 2003

Filmnørden anmelder: Pirates Of The Caribbean - The Curse Of The Black Pearl

Instruktør: Gore Verbinski (The Ring, Mouse Hunt)

Med: Johnny Depp (Sleepy Hollow, From Hell), Orlando Bloom (Ringenes Jørgen, Black Hawk Down) og Geoffrey Rush (Shakespeare In Love, Quills).

YAAARGH! Skatte, kanoner, skeletter, romantik, sværd, sejlskibe, rom, planker, hajer, forbandelser, arrogante kolonimagter og flere pirater end man kan ryste et træben ad. Jeg er otte år igen og det har aldrig været bedre. Filmens historie er fantastisk, men det gør ikke noget du ikke kender den inden du ser den.

Johnny Depp er FOR SEJ som kaptajn Jack Sparrow, en lurvet pirat uden skib, der er gået solo, efter hans besætning dumpede ham. Han kan ikke gå lige og taler sløret, men han er snedig og er ikke på nogens side, udover sin egen.

Orlando Bloom er Will Turner, en velopdragen ung mand, der er hemmeligt forelsket i guvernørens datter, men har en skjult fortid, der naturligvis har noget med pirater at gøre.

Geoffrey Rush er den skræmmende kaptajn Barbossa, lederen af den forbandede besætning på The Black Pearl. Forbandelsen gør at han og hans besætning aldrig kan blive mætte, hverken af mad eller guld.

Keira Knightly er guvernørens datter Elizabeth. Hun står faktisk for en hel del af filmens sjove elementer, og overskrider klart de grænser man kunne forvente af en obligatorisk smuk ungmø.

Alt er i orden i Pirates. Den er flot lavet, godt pacet, sjovt skrevet og fantastisk spillet. Det hele går op i en højere enhed og jeg tør godt sige at resultatet er en af de bedste eventyr-film længe. Mindre alvorlig end Matrix og Ringenes Jørgen, men med mindst lige så meget action og MEGET mere gang-i-den-humor. SE DEN!



(Skrevet til magasinet Chili, september 2003)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...