torsdag den 31. juli 2008

Genialiteter på DVD i august

Den danske biograf-industri har nogle alvorlige sprækker i gulvet, hvor gode kvalitetsfilm uden varsel kan falde igennem. Heldigt er det så at DVD-industrien holder til på etagen nedenunder, for når der er langt mellem snapsene i biffen, kan man gå på opdagelse blandt de nyeste DVD'ere og finder genialiteter, der af mystiske årsager aldrig har set indersiden af en dansk biograf. Som for eksempel...Before The Devil Knows You're Dead - Sydney Lumet kan lave film! Hans CV bugner med flotte film som 12 Angry Men, Serpico og Network og selvom denne film ikke kommer op på samme niveau, er det stadig lysår bedre end mange andre af de nyeste biograf-film. To brødre planlægger og udfører "det perfekte røveri" på deres forældres juvelbutik, hvilket naturligvis ikke går som planlagt. Med røveriet som startskud begynder filmen at udforske karakterernes (og tilskuerens) moralske værdier. Ja, det lyder lidt tungt, men det er altså enormt spændende. En god krimi, med Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney og Marissa Tomei i glimrende roller.

Hvis det er lidt for tungt, så check...Be Kind, Rewind - Den finurlige franske filmmand Michel Gondry har gentagne gange bevist sit talent for at lave glade, unikke film, såsom Eternal Sunshine Of The Spotless Mind og The Science Of Sleep. Han gør det igen med Be Kind, Rewind, der foregår i årene lige inden DVD-formatet endeligt fik skubbet VHS'en i graven. Mike (Mos Def) arbejder i sin onkels video-butik, der kæmper for at overleve uden at forhandle DVD'ere. Derfor er det en ret alvorlig katastrofe, da hans bedste ven Jerry (Jack Black) en dag bliver hyper-magnetisk (lang historie) og går en tur gennem butikken, for han sletter uvidende alle videobåndende. I mangel af bedre løsninger, begynder de to derfor at genindspille de film, som kunderne kommer ind og spørger efter. Det bliver til nogle ufatteligt hjemmelavede og sjove versioner af blandt andet Driving Miss Daisy, Ghostbusters og Rocky.

P.s. To af Filmnørdens mest troværdig medskyldige har også set denne film og de hadede den, så træd varsomt... Men Filmnørden står fast på sin mening: fin film!

Det var Filmnørdens forslag til hvad du skal se, indtil der igen kommer noget seværdigt i de danske biografer.

God fornøjelse!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...