fredag den 19. juni 2009

Filmnørden anmelder: I Love you, Man

Film: I Love You, Man
Medvirkende: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones
Instruktion: John Hamburg
Premiere: 19. juli 2009

Lyt til Filmnørdens anmeldelse af I Love You, Man på Voice:
Jeg har principielt set stor respekt for folk, der prøver at lave en komedie, for umiddelbart må komedier være noget af det sværeste at lave. Dette kan naturligvis diskuteres, men komedier lægger som oftest aldrig skjul på, at de er komedier. Folk ved at de skal grine, når de ser en komedie og dermed er de allerede mere kritiske når de sætter sig tilbage i biografsædet. Nogle film blander komedie-elementet med eksempelvis action eller drama, hvilket som udgangspunkt gør kravene til humoren lavere, men når en film bliver lanceret som en decideret komedie, så skal den eddermame være sjov, for at få folk til at grine.

Både Paul Rudd og Jason Segel er med i det slæng af komikere, der anført af produceren Judd Apatow, har skabt nogle af de seneste års bedste amerikanske komedier. Et par af dem har været geniale, de fleste har været OK og et par har været helt forfærdelige. I Love You, Man lander et sted mellem genial og OK.

Ejendomsmægleren Peter Klaven er drømmekæresten fra paradis. Han gør alt det rigtige for sin kæreste og efter et helt perfekt frieri, ser de frem til deres bryllup. Der er bare én ting, der undrer Peters kæreste lidt: han har ingen mandlige venner. Dette problem bliver ekstra tydeligt, da de skal finde ud af hvem der skal være Peters forlover, for han kan egentlig ikke finde på nogen at spørge. I et forsøg på at finde en god ven og dermed en mulig forlover, går Peter igang med at finde nogle mænd at hænge ud med - den såkaldte "man-dating". Det kaster ikke andet fra sig, end en række ekstremt pinlige situationer, lige indtil Peter møder den evige drengerøv Sydney Fife. Peter og Sydney begynder at hænge ud sammen og inden længe er de rigtigt, gode venner. De drikker sig stive, starter et band og spiller masser af computerspil. Ægte drengerøvshygge. Faktisk bliver de, efter Peters forlovedes mening, for gode venner og pludselig står Peter i den (for fyre) velkendte situation, at skulle balancere kæreste og venner, uden at såre nogen af dem. Dette er lettere sagt end gjort - især når man aldrig har prøvet det før.

Som sagt lander I Love You, Man mellem "genial" og "OK", men det er ikke humoren, der løfter filmen op fra sumpen af tidens andre ligegyldige komedier. Jo, den er da sjov her og der, men det er historien der gør I Love You, Man seværdig. Den er simpel, men fokuserer på et forholdsvis overset problem: hvordan er det at være en mand, der ikke har nogen rigtige venner? I en verden hvor social aktivitet og venskaber virker som en menneskeret, takket være den konstante mulighed for kontakt via sms, email, Facebook, Twitter og så videre, er manglen på socialt liv blevet et decideret tabu. Alle har da venner? Nej, det har de ikke og at en Hollywood-komedie respektfuldt vælger at fokusere på dette, er som udgangspunkt elskværdigt. Godt gået.

Men nu skal jeg jo ikke blive for høj i analyse-hatten og pudse filmens glorie helt væk, for det her ér jo trods alt en komedie, og selvom den fokuserer på alvorligere temaer, så skal der sgu nogle grin på bordet, før end den virker. I Love You, Man leverer, men den lægger aldrig op til de store grineflip. Det er en kluk-værdig film, der nok skal gi' dig et smil på læben, men som også vil få dig til at tænke over dit (eller din kærestes) sociale liv.

Paul Rudd har flere gange vist sit talent for komedie og han er omsider begyndt at få de hovedroller han længe har fortjent. Han drejer sin rolle som Peter Klaven helt perfekt og det er næsten umuligt ikke at få sympati for den rare fyr, der ikke har nogen mandlige venner. Jason Segel er også prefekt som den evige drengerøv, der med tiden viser sig at bokse med sine egne sociale problemer.

I Love You, Man kommer ikke til at gå over i historien, men som et par underholdende timer i din lokale bif, leverer den både gode grin og stof til eftertanke. Ganske seværdig, så længe du ikke har de forkerte forventninger.

Filmnørdens karakter:
Fin, lille komedie, der har mere på hjertet end man skulle forvente.

Trailer for filmen:


Gå til forsiden - klik her!

1 comments:

Kim sagde ...

Nu har jeg endelig fået set den.. Og jeg kan klart anbefale den! Hyggelig lille film, som kan ses af begge køn..
Jeg mener faktisk at den er meget bedre end den der Vegas film, der kom på samme tid..

Og Paul Rudd er fantastisk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...