onsdag den 2. november 2011

Filmnørdens Hjørne trykker på podcast-pauseknappen

Ærede venner, filmnørder, lyttere, læsere og fans.

Da vi for to år og to måneder siden gik i gang med at producere podcasts under Filmnørdens Hjørne-banneret, havde vi ingen planer om hvad det skulle blive til. Vi havde en form, en masse idéer og uanede mængder ild i røven. Det er nu blevet til (næsten) 50 tilrettelagte, gennemproducerede og mere eller mindre vellykkede podcasts og det er vi ikke så lidt stolte af.

Vi har imidlertid ramt en mur i fællesskab. Ikke at vi er mindre interesserede i film end vi plejer at være - tværtimod. Filminteressen blomstrer som den altid har gjort, men vi er vist stagneret, som det hedder med et populært udtryk. Det er helt absurd frustrerende for os. Det er dybt utilfredsstillende og egentlig grund til et alvorligt dyk i vores fælles livskvalitet. Det er også lidt af et mysterium, for hvorfor er vi egentlig gået død i vores podcasts? Sådan nogle ting har det nemlig med at snige sig bag på en og pludselig være meget tydelige.

Umiddelbart er der flere årsager til det. Den første og kedeligste er, at vi har mindre tid til at rode med podcasts, end da vi startede. Vi har begge fået mere arbejde, hvilket vores respektive kontoer og kærester sikkert er ganske glade for. Derudover har vi hver især også familier vi gerne vil bruge lidt tid sammen med. Og så har vi også lært (af bitter erfaring) at vi simpelthen bliver nød til at slappe af nu og da.

Som sagt, røvkedelige forklaringer, men det gør dem ikke mindre sande. Der er dog også andre grunde til vores stagnation og de er lidt mindre åbenlyse. Vi lever begge af fornyelse. Hvis vi kører for længe i samme spor, begynder vi at kede os og vi får lyst til at skifte. Sådan har de fleste det, men når der ikke er andre motivationer til at fortsætte i sporet, end vores egen lyst og glæde ved arbejdet, så kan det være svært - især når den glæde og motivation forsvinder. Vi har oplevet den ene milepæl efter den anden, hvoraf at vinde en European Podcast Award nok er en af de største, men i takt med den støtte udvikling, er Filmnørdens Hjørne gået fra at være et spændende hjertebarn til en kedelig pligt.... sådan da.

En tredje og meget stor del af vores nuværende, stillestående situation, er vores mislykkede, otte måneder lange forsøg på at komme i tale med Radio 24syv. Vi havde oprigtigt talt et håb og ønske om, at få lov at levere et banebrydende filmprogram til Danmark, med udgangspunkt i vores veletablerede podcast. Lad os nøjes med at sige, at vi har nære forbindelser til radioen, men ikke at det hjalp os. Vi havde virkelig forventet, i det mindste at få lov at fremlægge vores idé til et filmprogram, men har gang på gang fået at vide, at vi måtte væbne os lidt med tålmodighed. Det gør vi stadig, men at denne åbenlyse mulighed for at videreudvikle vores program ikke har båret frugt, har vist sig at være en stor kamel at sluge.

Så hvad gør vi nu? Stopper vi og efterlader døren på klem, for en dag at kunne vende tilbage til podcastingen med fornyet energi? Kværner vi videre i nuværende spor og håber på at motivationen melder sig igen? Eller gør vi noget helt tredje - en gylden mellemvej? Ja til det sidstnævnte. Det er ret tydeligt, at vi ikke har motivationen til at fortsætte som vi plejer. Hverken tiden eller lysten er der i så rige mængder, som den var for to år siden, så der må gøres noget. Tiden skal udnyttes og lysten skal næres.

Derfor er Filmnørdens Hjørne version 2.0 så småt ved at tage form i vores hjerner. Vi ryster posen. Først og fremmest skal det helst munde ud i en ny podcast, der stadig vil levere nyheder, anmeldelser, filmfordybelse og (u)morsomheder, samt en række nye tiltag og endnu mere lækker produktion. Dernæst skal det munde ud i en arbejdsmængde der er mere overkommelig for os begge. Og sidst men ikke mindst, skal det munde ud i endnu flere fjantede smil på endnu flere danske filmnørders ansigter, når I sidder i bussen/toget/køkkenet/på tønden og lytter til os.

Det kommer naturligvis til at tage lidt tid og i perioden inden vores genfødsel, vil vi helt sikkert spørge jer til råds om hvad I synes vi skal gøre og hvad I gerne vil høre mere eller mindre af. Det lyder højpandet, men godt nok er det os der producerer Filmnørdens Hjørne, men det er altså jer fans og lyttere der ér Hjørnet.

Lad os hermed sige tak til alle vores herre lækre fans - nye som gamle - og erklære at vores barselsorlov allerede er gået i gang, for vi er på vej med en lille ny. Vi vil som altid være aktive på Facebook, men der går nok en lille stund før end du bogstaveligt talt hører fra os igen... med mindre du altså lytter til nogle af vores gamle podcasts.

Hav det godt så længe og ses på den anden side.


Med venlig hilsen,

Casper og Jesper
Filmnørdens Hjørne

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...