lørdag den 31. januar 2009

Lav din egen filmplakat - stjæl dem fra nettet!

Filmnørden er ikke overraskende glad for filmplakater og helst af den gamle slags. Derfor har han lyst til at dele et lille trick med jer. For gamle filmplakater kan godt være meget svære at få fat i og til tider enormt dyre, men med en god printer (og måske en skifteramme), kan du selv spytte dine egne filmplakater ud derhjemme. Et par velspenderede kroner i Vesterkopi kan også være en løsning.

Tricket ved at lave sine egne filmplakater er, at finde billeder af plakaterne på nettet i ekstremt høj opløsning. Laver du en gemen Google-søgning er det så godt som umuligt at finde sådan nogle. Man skal kende de rigtige hjemmesider og det gør Filmnørden naturligvis.

Men inden vi begynder at surfe rundt på nettet, lige et par ord om opløsning. Skal du printe ud i A4-format, skal dit billede mindst være 1.500 x 2.500 pixels. Skal du printe ud i A3-format, skal dit billede mindst være 2.500 x 4.000 pixels. Er dit billede under denne opløsning, bliver resultatet ofte for pixeleret, men prøv dig frem. En simpel tommelfinger-regel: jo større, jo bedre. Men videre til hjemmesiderne.

For det første er der Dr. Macro's High Quality Movie Scans. Denne side tilhører en fyr, der ikke laver andet end at scanne gamle filmbilleder og -plakater. Mange af billederne er i enorm høj opløsning. Det er super simpelt. Du finder det billede eller den plakat du vil udskrive. Gem billedet og print det ud.


Så er der også Heritage Auction Galleries. Dette er et meget populært auktions-site, med plakater der kan koste helt op til halvanden million kroner. Når folk vil bruge så mange penge på en plakat, skal de kunne undersøge den MEGET grundigt, inden de byder ind. Derfor er langt de fleste plakater scannet ind i gigantisk opløsning, så man kan se dem igennem for folder, revner og ridser. Siden er ikke så ligetil at navigere rundt på og kan virke meget rodet, men invester lidt tid i den, og du får adgang til nogle af nettets absolut største billede af filmplakater.

Har du lyst til at rode dig ud i plakat-udskrivning og støder ind i problemer, skal du være velkommen til at kontakte Filmnørden. Han er nemlig ganske hjælpsom.

God fornøjelse!

1 comments:

Anonym sagde ...

Uh, danke. Skal helt sikkert ned og printe min egen C'era una volta il West poster. Måske også Kubrick's Lolita ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...