onsdag den 28. januar 2009

Oscar-opvarmning 1 - Bedste Skuespiller, Hovedrolle

Med kun en lille måned indtil årets Oscar-uddeling, kan det kun gå for langsomt for Filmnørdens opvarmning til showet. Filmnørden vil prøve at analysere nomineringerne, hvilket netop i år er en smule sværere end det plejer. Hvorfor? Fordi rigtig mange af de nominerede film besidder de samme værdier. I ganske få kategorier er der tydelige favoritter. Men for at sørge for en blid start, så begynder vi med en af de kategorier hver der ér en tydelige favorit - bedste mandlige skuespiller i en hovedrolle.

De nominerede er:

- Richard Jenkins for The Visitor -

- Frank Langella for Frost/Nixon -

- Sean Penn for Milk -

- Brad Pitt for The Curious Case of Benjamin Button -

- Mickey Rourke for The Wrestler -

Uden tvivl nogle rigtigt gode præstationer hele vejen rundt og der er ingen på listen der ikke umiddelbart fortjener en nominering. Der er dog ikke tvivl om hvem der er vinder-favorit: Mickey Rourke. Hans tur på lærredet som udtjent, udbanket, udkørt Wrestler, er klart Oscar-materiale. Men det er ikke kun hans skuespil, der skaffer ham en Oscar - det er hans fortid. For Rourke har været en såkaldt Hollywood badboy, med flere år begravet i alkohol, coke og det der er værre. At Rourke overhovedet er levende efter disse hårde år, fortjener han en Oscar for. I dag er han clean, som man siger og det ææælsker Amerikanerne. De ææælsker nemlig når virkelighedens eventyr får en happy ending og Rourke er (lige nu, i hvert fald) en vaskeægte og clean happy ending. Så når Hollywood-pingerne skal stemme, så kender de allesammen hans historie (hvis ikke de kender ham personligt) og derfor ryger der nok lidt medlidenhed oven i beslutningsfasen og krydset ender på Rourke.

Nu kan Filmnørden jo tage fejl og han har endnu ikke set alle de nominerede film, men alle veje ser ud til at lede til Mickey Rourke. Mener du noget andet? Så smid en kommentar.

Vi fortsætter med mere opvarmning i morgen.

God fornøjelse!

2 comments:

Anders VB sagde ...

Jeg håber på Sean Penn, må jeg sige. Al respekt for Rourke, men Milk er simpelthen en utrolig præstation. Desværre er Sean Penn nok for kontroversiel en person, og koblet med at han spiller bøsse kunne man godt frygte, at den mere bornerte side af Hollywood tager over i afstemningen.

Anonym sagde ...

Jeg tilslutter mig fuldstændig Anders VB. Men jeg er uenig med Anders's begrundelse. Penn skal have den fordi præstationen er blændende, men han har fået tidligere. Jeg tror ikke det er et problem med at han spiller bøsse, derimod synes jeg videre perspektiv er meget større i amerikansk sammenhæng - Milk handler om HÅB og det er vist hvad amerikanerne har brug for lige nu! MEN skal Rourke have en Oscar fordi han er kommet tilbage til livet fra helvedet og fordi det har været synd for ham? Jeg synes det ikke. Hans præstation når ikke - selv om den er flot - Penn til knæene. Annette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...