tirsdag den 30. september 2008

Filmklubben: In The Heat Of The Night ('67)

(Filmnørden er med i en lille Filmklub med to væsensforskellige kumpaner, der hver onsdag aften ser en film. Der er ingen synlig rød tråd i udvalget af film. Vi ser film der er nye og gamle, gode og dårlige, svære og lette. Foruden den sociale underholdningsværdi, er aftenens højdepunkt den meningsudveksling der forekommer umiddelbart efter filmen. Filmnørden vil efter hver filmaften her gengive højdepunkterne af denne meningsudveksling.)
Blog Image
Seneste har Filmklubben set klassikeren In The Heat Of The Night, med Sidney Poitier og Rod Steiger i hovedrollerne. Den handler om en afro-amerikansk politimand, der bliver bedt om at efterforske et mord i en dybt racistisk sydstatsby i USA i slutningen af 60'erne.

Den generelle konsensus i Filmklubben er, at filmen er så propfuld af klichéer, at den ikke overrasker på nogen måde. Hver eneste racediskriminations-kliché dukker op efter den anden i en historie, der i sin grundform bare er en gemen krimi. Alligevel kunne Filmklubben virkelig godt li' In The Heat Of The Night. Filmen virker ene og alene fordi den er lavet godt. Den er fedt filmet, musikken passer perfekt og så er skuespillet helt i top. Især samspillet og spændingerne mellem Poitiers afro-amerikanske mordekspert og Rod Steigers flommede sydstats-politichef, gør filmen seværdig. Alt dette naturligvis set i lyset af hvornår filmen er lavet.

Filmklubbens karakter:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...