torsdag den 7. januar 2010

Filmnørden multi-anmelder - vol. 1: The First Time + Sherlock Holmes + Oldboys

Det var en travl december på Filmnørdens Hjørne, så vi fik ikke skrevet alle de anmeldelser vi gerne ville. Derfor er her første del af en opsamling af anmeldelser, med alle de film vi ikke fik skrevet om. God fornøjelse!

Film: The First Time
Medvirkende: Devon Werkheiser, Scout Taylor-Compton, Ray Wise
Instruktion: Barbara Topsøe-Rothenborg
Premiere: 1. januar 2010

Allerede på første dag tilbage i skolen, bliver Victor smaskforelsket i Anya. Håbløst, for ikke nok med at hun er af en rig familie og går en klasse over ham – hun er også kæreste med skolens smarteste fyr. Imod alle odds lykkes det imidlertid Victor at vinde Anyas hjerte, men så begynder de rigtige udfordringer, for ingen af dem har været i seng med nogen før.

Den amerikanske genindspilning af Kærlighed Ved Første Hik er meget lidt interessant og det er svært at findet andet end økonomisk motivation, for at lave den. En økonomisk satsning der ikke umiddelbart giver særligt godt afkast, for de amerikanske censorere har givet den så høj aldersbegrænsning, at ingen amerikanske biografer vil sætte den op. Ikke at amerikanerne går glip af meget, for skuespillet er tyndt og originalens energi er væk. Surt, men sandt.

Filmnørdens karakter:
Uinteressant og energiforladt

<<<--->>>

Film: Sherlock Holmes
Medvirkende: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams
Instruktion: Guy Ritchie
Premiere: 25. december 2009

I 1891 kommer Holmes og hans trofaste kompagnon Dr. Watson på sporet af et komplot, der i sidste ende er til fare for hele det engelske kongerige. De får kløerne i den morderiske kultleder Lord Blackwood, der påstår at end ikke døden kan stoppe ham. Sammen kommer Holmes og Watson på en prøve, der ikke bare vil presse deres mentale evner til det yderste, men også deres fysiske.

Der går ikke mange sekunder af denne film, inden du indser at dette ikke er den klassiske Sherlock Holmes, du kender fra før. I form af Robert Downey Jr. og under tempofyldt instruktion af Guy Ritchie, er der kommet nyt liv i Sir Arthur Conan Doyle’s gamle detektiv. Hvor du måske forbinder beboeren i Baker Street nr. 221B med besynderlige hatte, store piber og ensomt violinspil, er Holmes her en slagfærdig fætter, der altid har en hurtig bemærkning klar til enhver situation. Blasfemi at behandle den ærede detektiv på denne måde? Måske, men det virker! Guy Ritchie har gjort en film der er så sprængfyldt af energi og underholdning, at det er svært ikke at falde for den. Downey Jr. er genial i hovedrollen og Jude Law ligeså, men resten af rollebesætningen er lidt flad. Mark Strong er en glimrende skuespiller, men han er ikke nær så skræmmende som Lord Blackwood, som han burde være. Rachel McAdams er en troværdig lady-tyv, men hun er lidt kedelig og flere andre skuespillere passer dårligt til deres roller. Det er dog også den eneste finger vi kan sætte på Sherlock Holmes, der alligevel får en stor anbefaling med her fra... oh ja, og musikken er fantastisk!

Filmnørdens karakter:
Ekstremt flot og underholdende, men med lidt uheldig rollerbesætning

<<<--->>>

Film: Oldboys
Medvirkende: Kristian Halken, Robert Hansen, Laura Christensen
Instruktion: Nikolaj Steen
Premiere: 25. december 2009

Vagns liv er gået fuldstændigt i stå. Eneste lyspunkt i hans grå hverdag, er når han spiller fodbold med de gamle drenge på hans oldboys-hold. På holdets årlige udflugt til Sverige, glemmer de Vagn på en tankstation, så han må få et lift af den hurtigtsnakkende John. Hvad Vagn ikke ved er, at John er en tankstationsrøver på flugt fra loven og sammen får de en mildest talt interessant roadtrip gennem Sverige, med alt hvad der til hører af bizarre hændelser.

Nikolaj Steen, der både har skrevet og instrueret Oldboys, har skabt en underholdende og hjertevarm komedie om folk, der sidder fast i deres egne liv. Selvom den aldrig bliver synderlig original eller banebrydende, så kan man ikke lade være med at falde for Vagn og John, der spilles til perfektion af henholdsvis Kristian Halken og Robert Hansen. Kombinationen af de to vidt forskellige karakterer (og skuespillere) gør filmen ganske seværdig og klart anbefalelesesværdig.

Filmnørdens karakter:
Sjov og hyggelig, men lidt uoriginal

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...