fredag den 8. januar 2010

Filmnørden multi-anmelder - vol. 2: The Imaginarium Of Dr. Parnassus + Superbror + Coco Før Chanel

Her er så resten af de anmeldelser, som vi ikke nåede at få banket ud i december, på grund af juletravlhed. God fornøjelse!

Film: The Imaginarium Of Dr. Parnassus
Medvirkende: Christopher Plummer, Heath Ledger, Lily Cole
Instruktion: Terry Gilliam
Premiere: 25. december 2009

Midt under optagelserne til The Imaginarium Of Dr. Parnassus, døde Heath Ledger af en uheldig kombination af piller. Det så sort ud for filmen, indtil tre af Ledgers Hollywood-venner (Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell) trådte frem og hjalp den visionære instruktør Terry Gilliam, med at gøre sin episke eventyrfilm færdig, ved skiftevis at spille Heaths rolle. Hvordan det lige er kommet til at hænge sammen, må du vente med at få svar på til du ser filmen, men spørgsmålet er om det virker.

Det gør det, selvom filmen stadig er blevet en smule tyndbenet. Du skal ikke bruge alt for megen tid på at lede efter en dybere mening med denne film, og glem logikken inden du sætter dig i biografen. Læn dig i stedet tilbage og nyd det smukke og bizarre univers, der udfolder sig foran dig, når Parnassus og hans hjælpere går på sjæle-jagt i London. Både historien og billederne er helt og aldeles unikke, og man skulle være et skarn om ikke ens indre barn kom ud af biografen med et meget stort smil på.

Filmnørdens karakter:
Hvad filmen vil aner vi ikke, men den der både flot og underholdende


<<<--->>>

Film: Superbror
Medvirkende: Lucas Clorius, Victor Kruse Palshøj, Anette Støvlebæk
Instruktion: Birger Larsen
Premiere: 18. december 2009

10-årige Anton ville ønske, at hans autistiske storebror Buller var normal og cool, så bøllerne i skolen kunne få nogle klø. Ønsket går en aften i opfyldelse, da de to brødre finder en såkaldt Super-trip-remote-control fra det ydre rum. Med den forvandler Anton sin storebror til lige præcis den seje storebror han altid har ønsket sig og mere til, for Buller bliver ikke bare normal – han bliver super. Han får overnaturlige kræfter og kan pludselig flyve, men det skaber snart flere problemer end de havde regnet med.

Umiddelbart kan det virke vovet, at lave en børnefilm der under overfladen handler om autisme, men i Superbror bliver det gjort på en ganske spidsfindig og sød måde. Autisme er ikke en joke og selvom Superbror har masser af sjove scener, så bliver lidelsen aldrig behandlet som sådan. Tværtimod formår Superbror at sætte autismen i et nyt perspektiv, set igennem øjnene på en 10-årig dreng, der ville ønske hans storebror var lidt mere normal og sej. Problemet er, at filmen sælger sig selv som en superhelte-film for børn, men som sådan er der meget lidt superhelte-action og det er skuffende.

Filmnørdens karakter:
Sød og elskværdig, men for lidt superhelte-sjov


<<<--->>>

Film: Coco Før Chanel
Medvirkende: Audrey Tatou, Benoit Poolvorde, Alessandro Nivola
Instruktion: Anne Fontaine
Premiere: 11. december 2009

Coco Chanel... kææærlighed... fransk... intriger... zzz... zzz... zzz...

Filmnørdens karakter:
Ekstremt uinteressant historie, men OK flot film

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...