mandag den 4. oktober 2010

Ruminvasioner på vej

En tommelfingerregel som Hollywood gang på gang klamerer sig til er denne: hvis du vil plante så mange rumper i så mange biografsæder som muligt, så spring så meget som muligt i luften og lav en film ud af det. Denne opgave kan løses på flere måder. Krigsfilm, superheltefilm og klassiske actionfilm byder alle på et væld af undskyldninger for at springe ting i luften. Alligevel ser Hollywood ud til at være kørt lidt træt i disse genrer, så nu hiver de den ultimative undskyldning op af skuffen: ruminvasions-filmen!

Yup, ikke nok med at mavesure rumvæsner udgør den perfekte usympatiske fjende. De kan også sagtens besidde militærteknologi, der kan udøve helt åndssvage mængder skade. Med andre ord, rumvæsner kan springe meget større ting i luften end nogen menneskelig hær, pumpet superhelt eller afdanket actionstjerne. Så glade er Hollywood faktisk for idéen, at vores biografer de næste par år vil blive oversvømmet af ruminvasions-film, hvilket har fået os til at samle dem alle, i denne lille guide. Så på med sølvpapirshatten og følg med.

MONSTERS

Premiere: England får den d. 12. november og Tyskland d. 16. december, så regn med den inden jul.

Instruktør: Gareth Edwards (en special effects-nørd der nu prøver sig som instruktør)

Medvirkende: Scoot McNairy, Whitney Able

Handling: Seks år efter at Jorden er blevet invaderet af monstrøse rumvæsner, får en skræmt amerikansk turist hjælp med at komme gennem Mexico til USA, af en journalist.

Trailer:


Hjørnets mavefornemmelse: Det ligner lidt Cloverfield x 10 og den fungerede okay, så det kunne godt blive fedt. Masser af håndholdt kamera og en visuelt realistisk stil. Problemet er når instruktøren stort set ikke har erfaring som instruktør, men kun med effekterne. Den bliver helt sikkert flot, men om han kan få historien og følelserne til at spille også, er mere usikkert.

Hype-faktor: 4/6


SKYLINE

Premiere: Hvis vi er heldige, lige omkring jul. Ellers forholdsvist tidligt i det nye år.

Instruktør: Colin og Greg Strause (to brødre med at hav af special effects-projekter og én film i bagagen: Alien Vs. Predator Reqiuem... ARGH!)

Medvirkende: Eric Balfour, Donald Faison, Scottie Thompson

Handling: Gigantiske UFO'er bader alverdens storbyer i blå lyskegler. Lyset hypnotiserer folk til at gå udenfor, hvor de suges op i UFO'erne. Dette trick prøver rumbæsterne åbenbart at lave indtil samtlige mennesker er støvsuget fra jordens overflade.

Trailer:


Hjørnets mavefornemmelse: Brødrene bag har lavet Alien Vs. Predator - Reqiuem, så forventningerne er helt hysterisk lave. De burde faktisk få tæv med våde nudler for den film. Idéen om den kosmiske støvsuger er også bemærkelsesværdigt tom for eksplosioner. Hvis de støvsuger hele planeten behøver de jo ikke springe noget i luften. Nej, vi tror ikke på den her.

Hype-faktor: 1/6


BATTLE: LOS ANGELES

Premiere: Omkring april/maj 2011

Instruktør: Jonathan Libesman (har Darkness Falls, The Killing Room og The Texas Chainsaw Massacre - The Beginning på CV'et. Altså ikke noget særligt.)

Medvirkende: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan

Handling: En gruppe soldater gør hvad de kan for at sparke røv på invaderende rumvæsner... i Los Angeles.

Trailer: (Dette to sekunders klip er det eneste der indtil videre er frigivet)


Hjørnets mavefornemmelse: Helt latterligt dårlige er instruktørens tidligere film ikke og rollelisten byder rent faktisk på nogle anerkendte skuespillere, så det er et plus. Derudover er der noget dejligt uprætentiøst over titlen og "historien". Soldater slås mod rumvæsner. Ikke så meget pis. Manus-forfatteren har ikke meget erfaring, men han skrev Generalens Datter og den var ganske fin, så alt i alt behøver man ikke at forvente det værste bras.

Hype-faktor: 3/6



THE THING

Premiere: Også omkring april/maj 2011

Instruktør: Matthijs van Heijningen Jr. (Er stort set et uskrevet blad, men han er IKKE en special effects-nørd... hvilket sjovt nok er et godt tegn)

Medvirkende: Mary Elizabeth Winstead, Ulrich Thomsen og et hav af normænd

Handling: Filmen skal fungere som en prequel til John Carpenters klassiker The Thing og omhandler netop nordmændende på den antarktiske base, der finder "the thing" inden den slipper over til Kurt Russel og hans forskere. Til de af jer der ikke kender originalen: FY! Se den. Den er sej og har et af filmhistoriens fedeste rumvæsner i form af en muterende satan, der ved fysisk kontakt kan transformere sig til et hvilket som helst levende væsen.

Trailer: (Ingen trailer endnu. Det eneste der er sluppet ud er dette billede fra settet)

Hjørnets mavefornemmelse: Mængden af nordmænd på rollelisten er betryggende. Som udgangspunkt virker det også til, at de prøver at genskabe den psykologiske terror der gjorde originalen så fed. Selvfølgelig skal der være nogle klammo splat-scener her og der, men det er netop rumvæsenets evne til ubemærket at infiltrere en gruppe mennesker, der gør det så skræmmende. Jo, vi glæder os skam, selvom vi dermed åbner døren på vid gab for en stor skuffelse. Check for øvrigt denne glimrende e-bog, der går i dybden med originalen: All About The Thing

Hype-faktor: 4/6



SUPER 8

Premiere: De siger 2011, hvilket plejer at betyde 2012, men nedenstående instruktør plejer at overholde sine planer, så vi gætter på august/september 2011.

Instruktør: J. J. Abrams (han er alt fra forfatter over producer til instruktør og er på den ene eller anden måde manden bag den nye Star Trek, Cloverfield, Mission: Impossible III, samt tv-serier som Lost og Fringe - han kan sit kram)

Medvirkende: Ron Eldard, Noah Emmerich, Gabriel Basso

Handling: Som altid vil hemmelighedskræmmeriet ingen ende tag, når det er J. J. Abrams der styrer showet. Det er noget med en UFO der i 1979 styrter ned i Area 51 og filmen er efter Abrams' egne ord, en hyldest til Steven Spielbergs klassiske rumvæsen-film. Tager vi ham på ordet, betyder det altså universets mest fredelige rumvæsner, men ville Abrams virkelig lave en hygge-ruminvasion? Ikke sandsynligt...

Trailer
:


Hjørnets mavefornemmelse: Den er svær at greje den her. Abrams er en ret smart fætter og han forstår hvordan man smider en blockbuster på gaden, der kan mere end bare indfri forventningen om store eksplosioner. Steven Spielberg rammer ikke altid plet, men han kan altså også sit kram, så med ham som producer, er der virkelig lagt i kakkelovnen. Og så er der den perfekte drillende teaser-trailer. Hvad er der i togvognen? Hvorfor både banker den og drejer den døren op på samme tid? Og hvad får en mand til at kværne frontalt ind i et kørende tog? Og hvorfor er der et andet tog på vej direkte mod det første tog??? Og hvorfor hedder filmen Super 8 - en betegnelse for gammel smalfilm. Hvorfor, hvorfor, HVORFOR??? Som altid pirrer Abrams vores nysgerrighed og det ville være løgn hvis vi sagde at vi ikke glæder os... for det gør vi!

Hype-faktor: 5/6



COWBOYS AND ALIENS

Premiere: August/september 2011.

Instruktør: Jon Favreau (foruden at være en kyndig skuespiller, er Jon også instruktøren bag Elf, Zathura og Iron Man-filmene)

Medvirkende: Daniel Craig, Harrison Ford, Sam Rockwell
Handling: Filmen er baseret på tegneserien af samme navn. En cowboy (Craig) rider ind i ørkenbyen Absolution, uden at kunne huske hvem han er og hvad den underlige ting han har om håndleddet bruges til. Byens folk, under ledelse af den benhårde oberst Dolarhyde (Ford) jager ham ud, men kommer hurtigt på andre tanker. Den lille by bliver nemlig invaderet af skydegale rumvæsner og langsomt finder både den mystiske cowboy og byens folk ud af, at han muligvis er byens eneste redning.

Trailer: (ingen trailer endnu, bare dette underlige foto af Daniel Craig)

Hjørnets mavefornemmelse
: Rollelisten sparker jo røv og Jon Favreau er en cool instruktør, men... cowboys... og rumvæsner? Okay... Vi må indrømme at vores nysgerrigehed er vakt, for ville disse skuespillere virkelig sige ja til noget der lyder så langt ude, uden at manuskriptet er fedt? Tror det ikke og derfor glæder vi os til at se mere, men vi er ikke overbevist endnu.

Hype-faktor: 3/6



IRON SKY

Premiere: Hvis denne film overhovedet får premiere, skal den være heldig.

Instruktør: Timo Vuorensola (har lavet den finske kult-science fiction-film Star Wreck og er forsanger i det finske dødsmetal-band Älymystö)

Medvirkende: Udo Kier, Christopher Kirby, Götz Otto

Handling: Ol' school nazister har gemt sig på en gigantisk base på Månens bagside og er nu klar til at invadere jorden og overtage verdensherredømmet i år 2018... og hvis det ikke er det mest bizarre plot til en kommende film ud har hørt om, må du godt skrive til os.

Trailer:


Hjørnets mavefornemmelse: Holy crap! Det her ser jo så fuldstændigt åndssvagt ud, at det næsten kun kan blive godt. Og hey, Udo Kier er med. Så ER den jo allerede fed! Seriøst, denne film bliver muligvis ikke årets Oscar-magnet, men hele konceptet er så groteskt, at det godt kunne gå han at blive en kult-klassiker. Umiddelbart kunne man tvivle på om den overhovedet kommer op i de danske biografer, men det kommer an på hvordan den modtages i hjemlandet Finland og andre lande. Når det så er sagt, så er vi ikke engang 100 % sikre på at dette ikke er en joke. Vi venter og ser hvad der sker...

Hype-faktor: 4/6



Det var alt for denne gang, men der er mange flere ruminvasions-film på vej, så når de nærmer sig laver vi naturligvis en ny lille guide. Ha' det godt så længe ;-)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...