fredag den 8. august 2008

Aldersgrænseforvirring hos The Dark Knight

Blog Image
The Dark Knight har efterhånden haft premiere jorden rundt. Lige meget hvor den er dukket op, har kritikere og publikum ikke været i tvivl om, at dette var en fantastisk film. Hvor de derimod har været i tvivl og af vidt forskellige opfattelse, er vedrørende filmens aldersgrænse.

Siden premieren i England er diskussionen om hvor gammel man skal være for at se filmen, for alvor blusset op. I hvad der er et meget sjældent tilfælde, mener flere prominente englændere, at BBFC (British Board of Film Classification) har givet filmen en aldersgrænse der er for lav. BBFC plejer altid at uddele latterligt høje aldersgrænser, men denne situation er omvendt. BBFC mener man skal være over 12 år for at se den. Flere af det britiske parlaments medlemmer har offentligt udtalt, at filmen burde have fået en aldersgrænse på 15 år, alene på grund af Jokerens brug af knive.

Og hvis man ser på hvilke aldersgrænser verdens forskellige lande har givet filmen, er det tydeligt at se, at der har været delte meninger om, hvor voldsom denne film egentlig er. Bare se på følgende liste over lande og deres respektive The Dark Knight-aldersgrænser:

England - 12 år
Danmark - 15 år (dog må alle over 7 år se den med en voksen)
Australien - Tilladt for alle (dog rådes folk under 16 år til at se den med en voksen)
Finland - 13 år
Frankrig - Tilladt for alle
Hong Kong - Tilladt for alle (dog rådes børn og unge til at se den med en voksen)
Malaysia - Tilladt for alle
Holland - 16 år
USA - 13 år (dog må folk under 13 år gerne se den med en voksen)

Det er noget unormalt, at en film får så forskellige aldersgrænser i forskellige lande. Lige meget hvad, så skal du se den (igen), for det er uden tvivl en af årets absolut største biografoplevelser.

God fornøjelse! (igen)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...