lørdag den 2. august 2008

The Joker Show 2

Filmnørden har nogle svagheder. For det første kan han godt li' lidt spænding (og ikke bare i filmens verden) og for det andet bliver han så opslugt af film, at han ofte misser de åbenlyse aspekter af dem. Derfor sneg Filmnørden sig med en medsammensvoren i går aftes ind i Imperial (via parkeringshuset) og så den midterste 1½ time af The Dark Knight, inden han skulle videre på flere eventyr. Ja, det gjorde han, selvom/fordi han netop dagen inden havde set hele filmen, som du kan læse om her.

Du skal dog ikke tænke som står beskrevet herunde, første gang du ser filmen. Du skal ha' friske briller på og ikke belemres med Filmnørdens tanker. Hvis du derfor ikke har set filmen endnu, så læs endelig ikke videre...

...

...

...

Du vil gerne vide mere? Ok:

Som så ofte sker anden gang man ser en film, dukker der nye ting op man ikke så første gang. Som for eksempel hvor spændende en måde denne film egentlig undersøger det billede af frygt og fjender, som den virkelige vestlige verden i øjeblikket besidder, i forbindelse med kampen mod terrorisme. The Joker er indbegrebet af uforståelig vold. Han er en fjende der er umulig at fatte, umulig at forudse og i sidste ende, umulig at slå ihjel. Så snart man har sporet sig ind på denne tankegang, lukker filmen op for nogle ret interessante tanker og idéer. Der er SÅ mange af filmens citater, der pludselig får en helt anden vægt og betydning. Det gør naturligvis også at noget af filmens "magi" forsvinder, men det er ikke desto mindre interessant. For hvordan skal Gotham City (den vestlige verden) dog bekæmpe en umulig fjende som The Joker (terrorisme)? Denne analogi er måske blændene åbenlys og kedelig for nogen, men Filmnørden missede den i første omgang, fordi han ganske enkelt var alt for opslugt af denne fantastiske film.

Dette er altså bare en update på den tidligere post om The Dark Knight. En film som du SKAL se!

God fornøjelse!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...