torsdag den 7. august 2008

Top 5 - De vildeste film-eksplosioner nogensinde

Nu om dage kan enhver computernørd, bevæbnet med en PC og lidt viden om 3D-grafik, lave en fantastisk eksplosion på sin computer. De fleste af de eksplosioner du ser i biffen er da også skabt på computer, men det er jo ikke lige så cool, som når der rent faktisk bliver sprunget noget i luften. Filmnørden har været i filmarkiverne og fundet fem af de absolut fedeste (og ægte) filmeksplosioner nogensinde.


5. Die Hard 1 - Skyskraber i flammer
Filmselskabet 20th Century Fox udnyttede at deres nye hovedkvarter i Los Angeles næsten var færdigbygget. De lod instruktøren John McTiernan filme hele Die Hard i den ufærdige bygning. Langt de fleste eksplosioner i denne film er ægte og foregår altså i filmselskabets egen bygning. Den største af dem var da de sprang bygningens tag i luften. Eksplosionen kunne ses over hele Los Angeles.


4. Speed - Bus + Fly = BANG!
Da Keanu Reeves og Sandra Bullock endelig kan springe ud af bombe-bussen, kører den "uheldigvis" ind i en flyver og hele molevitten bliver udslettet i en gigantisk eksplosion. Filmholdet fik ikke tilladelse til at filme eksplosionen i Los Angeles lufthavn, for ikke at skræmme flypassagerer. I stedet blev eksplosionen filmet i Mojave-ørkenen, uden for Los Angeles, men flyet og bussen er ægte nok.


3. Dødbringende Våben 3 - En bygning forsvinder
I filmens første scene, springer Mel Gibson og Danny Glover ved et uheld en bygning i luften. Dette er ikke trick-fotografering. De sprang i virkeligheden den gamle rådhus-bygning i Orlando i luften, der alligevel skulle rives ned. Politimanden der efter den sygt store eksplosion går over til Gibson og Glover og siger "bravo", er faktisk Orlandos daværende borgmester, Bill Frederick.


2. Broen Over Floden Kwai - 8 måneders arbejde væk på 20 sekunder
Ifølge filmens historie tager det de engelske krigsfanger to måneder, at bygger broen over floden Kwai. I virkeligheden tog det 500 håndværkere og 35 elefanter 8 måneder at bygge broen. Den springer i luften i samme øjeblik et tog er på vej over broen og hele konstruktionen blev destrueret på mindre end 20 sekunder.


1. The Dark Knight - Jokerens store brag
Følgende er ikke trick-fotografering: kameraet filmer Heath Ledger gå ud af Gotham General Hospital (i virkeligheden en gammel slik-fabrik i Chicago), mens det kun 20-30 meter bag ham eksploderer. Han går ind i en skolebus der hurtigt ræser væk, mens eksplosionen bag ham bliver større og større, indtil bygningen til sidst er væk. Ifølge instruktøren Chris Nolan var dette det mest nervepirrende øjeblik under indspilningerne.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...