tirsdag den 17. marts 2009

Dansk Original på Tribeca Film Festival

Folk og forretninger i det sydlige Manhattan-kvarter Tribeca, led hårdt under angrebene d. 11. september 2001. Derfor etablerede Robert De Niro og Jane Rosenthal filmfestivallen Tribeca Film Festival i 2002, med forhåbninger om, at den ville sætte liv i kvarteret. Det meget mere end lykkedes. I dag er Tribeca Film Festival en af de absolut mest betydningsfulde af slagsen. Derfor er det ikke uden betydning, at der ud af ca. 170 film, er hele tre danske film med på festivallen, der løber af stablen d. 22. april til d. 3. maj.

Alexander Brøndsted og Antonio Tublén har på årets festival verdenspremiere på deres drama-komedie Original. Takket være godt lobby-arbejde fra Det Danske Filminstitut, er filmen kommet ind under festivallens Discovery-segment, der sætter fokus på nye, unge filmfolk og deres film. Original handler om en fyr, der hele sit liv har gjort hvad han kunne, for at leve op til andres forventninger. Som resultat er han blevet til en menneskelig kamæleon, der egentlig aldrig har været sig selv. Lige indtil den dag, hvor hans bedste ven overtaler ham til at åbne en restaurant i Spanien. Han skal bare lige ha' snøret nogle løse ender sammen tilbage i Danmark, men det er lettere sagt end gjort. Filmen er produceret af Zentropa og på rollelisten finder man folk som Tuva Novotny, Ghita Nørby, Dejan Cukic, David Dencik, Charlotte Fich og Thomas Bo Larsen. Check traileren her (og, ja, de taler svensk, men den er altså dansk):


Original får dansk biografpremiere i efteråret 2009.

Derudover er Kristian Levrings thriller Den Du Frygter (der havde dansk premiere i december '08) også med på festivallen, samt den dansk-amerikansk-østrigsk-israelske dokumentar Defamation, der handler om nutidens anitsemitisme, også er med.

Filmnørden har hele tiden planlagt, at holde vågent øje med de kommende filmfestivaller, men med så meget dansk på Tribeca-menuen, stiller han ekstra skarpt på det hyggelige Manhattan-kvarter, når festivallen ruller d. 22. april.

God fornøjelse!

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...