søndag den 1. marts 2009

Filmnørdens Zombie-ex3vaganza

Forrige lørdag slog djævlen i Filmnørden og han fik lyst til at se zombie-film. MANGE zombie-film! Det hele kom fra et enkelt lille klip han så, i den lille film der hører med til Filmørdens historie om Wilhelm-skriget. Klippet bestod ganke enkelt af en pige, der står ved et biluheld og råber vredt, mens hun lader sin shotgun og derefter begynder at blæse huller i de zombier der er efter hende. Hvem får ikke lyst til at se flere zombie-film af det?

Første skridt var at gå på nettet og søge efter "best zombie movies". Filmnørden endte på en zombie-eksperts bud på de tyve bedste zombie-film nogensinde. Naturligvis lå George A. Romeros originale Dawn Of The Dead fra 1978 højt - måske den eneste klassiske zombie-film Filmnørden på daværende tidspunkt havde set. Han faldt dog over en del andre, der virkede ganske lovende, i følge zombie-ekspertens mening. 1. Zack Snyders 2004-genindspilning af Dawn Of The Dead - 2. George A. Romeros egen Land Of The Dead fra 2005 - 3. Direkte-på-dvd-filmen Flight Of The Living Dead fra 2007. Filmnørden gik specifikt efter nyere film, for han var ude efter noget med nogle ordentlige og moderne effekter - han fandt det! Eneste problem var, at han valgte at se filmene i "forkert" rækkefølge.


Film: Dawn Of The Dead
Medvirkende: Sarah Polley, Ving Rahmes, Mekhi Phifer
Instruktør: Zack Snyder
Premiere: 30. juni '04

Først så han Zack Snyders Dawn Of The Dead. Som zombie-eksperten beskrev filmen, har den ikke originalens bidende satiriske sociale kommentarer om det moderne forbrugssamfund. Til gengæld sagde zombie-eksperten også, at Snyders Dawn Of The Dead var for Romeros Dawn Of The Dead, hvad Aliens var for Alien - altså, mindre spidsfindig, men med MEGET større guns! Og hvor havde zombie-eksperten dog ret. Filmnørden satte gang i filmen, uden større forventninger, og blev derfor ekstra "behageligt" overrasket. Man skulle tro, at filmen ville gi' mere plads til den glidende overgang fra "verden er normal" til "DE DØDE GÅR IGEN! ARGH!", men det tog kun fem minutter. Man følger en sygeplejerske, hvis kæreste bliver skambidt af en lille zombie-pige, og denne sygeplejerskes forsøg på flugt. Hun støder ind i en gruppe vidt forskellige mennesker, og sammen søger de tilflugt i et indkøbscenter (ligesom i originalen). Filmen starter med at ha' overvægt af snigende gyser-scener, men skifter sikkert og langsomt over til, at ha' en overflod af kick-ass-actionscener. Damn, der bliver delt hærg ud til mange zombier! Især scenen hvor de brager ud af indkøbscentret i forstærkede og armerede busser, direkte ud i et hav (flere tusinde) zombier er helt sindssyg. Uden at sige for meget kan Filmnørden afsløre, at de bruger eksploderende gasflasker til at rydde vejen... Yessør! Alt i alt en helt perfekt både moderne og klassisk zombie-film, der var nøjagtigt det Filmnørden ledte efter. Sej, sej film!

Filmnørdens karakter:
Helt perfekt zombie-basker!



Film: Land Of The Dead
Medvirkende: Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper
Instruktør: George A. Romero
Premiere: 29. juli 2005

Næste zombie-sag var Land Of The Dead. Rent kronologisk set, den helt perfekte film, at se efter Dawn Of The Dead. Denne film foregår nemlig mange, mange år efter at jorden er blevet inficeret med levende døde. De raske mennesker har opbygget et sikkert samfund i en velfungerende og luksuriøs bydel, afskærmet fra zombierne. Filmen følger så de teams der kører ud i det inficerede land, for at skaffe forsyninger og andet godt. Der opstår konflikt mellem samfundets leder og hans bedste håndlanger, hvorefter håndlangeren tager hævn ved at hjælpe zombierne ind i det afskærmede område, med blodsprøjtende kaos til følge. Det er godt tænkt, men efter Filmnørdens smag lige lovligt meget science fiction. Det er som om Romero fokuserer for meget på at fortælle en original zombie-historie, og for lidt på at kløve genganger-hoveder. God zombie-action her og der, men ikke lige så sammenhængende eller morbidt tilfredsstillende som Snyders Dawn Of The Dead.

Filmnørdens karakter:
Kun hvis du er zombie-trængende



Film: Flight Of The Living Dead: Outbreak On A Plane
Medvirkende: David Chisum, Kristen Kerr, Kevin J. O'Connor
Instruktør: Scott Thomas
Premiere: Ikke udkommet i Danmark

Sidste film i denne lørdag aftens zombie-trio, var klart også aftenens værste film, til trods for zombie-ekspertens anbefaling - måske bliver man mindre og mindre kritisk, jo flere zombie-film man ser? Her er det er noget med noget med en tilpas varieret flok mennesker ombord på et fly, der tilfældigvis også bruges af et par gale videnskabsmænd til, transport af verdens første zombie. Inden længe er zombie nr. 1 sluppet løs og godt i gang med at lave zombie nr. 2 og nr. 3 og så videre. Kombinationen af top fesen historie, rengøringsmiddelreklame-skuespil og meget lidt zombie-action i forhold til de to forrige film gjorde, at Filmnørden simpelthen måtte slukke. At filmen blev dømt til direkte-på-dvd er ganske velfortjent.

Filmnørdens karakter:
Ganske enkelt for lidt zombie-action


Efter godt og vel seks timer i selskab med de levende døde, er Filmnørdens tørst efter "braaains" ikke blevet mindre, så hvis der er nogen derude, der kan foreslå nogle fede z-film, så fyr løs i kommentarerne.

Tak for denne gang og god fornøjelse!

Gå til forsiden - klik her!

13 comments:

Jesper sagde ...

Man tænker jo at Shaun of the Dead er det næste naturlige træk...

Filmnørden sagde ...

Oh, naturligvis, men den har Filmnørden set MANGE gange - for dén er genial!

Anonym sagde ...

Jeg vil sige Zombie Diaries og REC. Hvis man er for Blair Witch måden at filme på så er det helt vildt fede film, hvis man ikke er så er REC fortsat en fuckin forfærdelig sindssyg uhyggelig zombiefilm.
Og så er der mange klassiske zombiefans som ikke er så meget for 28 dage senere fordi at det ikke er zombier. Det synes jeg det er og jeg synes de har den fordel overfor langsomme, genopståede zombier at forklaringen nærmest er realistisk.
Og så selvføkgelig bare at det er en god film. En uhyggelig og velspillet og flot film. Det er helt klart min favorit zombiefilm.
Night of the living dead er ganmmel, effekterne er slf ikke updatede, og der er nogle seriøs dårlige scener i. men den er uhyggelig. den er skræmmende. og den skildrer en belejring fra de levende døde virkelig godt.
Hvis du vil have mere humor så kan du se Fido som er en okay sjov film der operer med et 50'er samfund der har zombier som arbejdsfolk. Den er helt okay, især i første halvdel.
Men jeg ved ikke om du en dag bliver anbefalet at se Romeros Day of the Dead. Hvis du gør det så vil jeg råde dig til at ignorere rosen af den film. det er en skod film udover de gode fem-ti minutter der er fordelt udover åbnings scenen og slutningen.

Nå jo, i Blair genren er der også Diaries of the Dead af Romero. Jeg kan godt lide den. Men vær forberedt på et tempo der afbrydes ret meget af en irriterende moralsk V.O. Indimellem. Men der er nogle kanon fede ting i og en spændende handling. helt klart værd at se.

Anonym sagde ...

rettelse: Zombie Diaries er ikke en helt vild fed film uanset om er for Blair måden eller ej. men det er en fin film hvis man er zombiefan.

Filmnørden sagde ...

Uh - gode forslag! Filmnørden har dog allerede set REC og den var han faktisk ikke så vild med, men mest fordi han har enormt svært ved at forlige sig med de iltre spanske tempremanter og maskingevær spansk. 28 dage er også en favorit hos Filmnørden - klart! Ellers tak for gode forslag, Michael - der er noget at gå igang med :-D

Anonym sagde ...

Hold dig fra Zombie Diaries, jeg ser den lige nu, og det viser lidt hvor kedelig den er, at jeg er på nettet samtidigt, right? :)

Der er ingen action, meget lidt zombier og man lærer ikke rigtig nogle af personerne at kende. Den fortjener slet ikke at være kommet på DvD.

Til gengæld er Diaries Of the Dead af Romero meget god. Og Night Of The Living Dead er også ganske udmærket.

Anonym sagde ...

se den spanske film [rec] det er helt klart en af de bedste jeg har set...
den amerikanske "quarantine" er kopi af [rec]....

Filmnørden sagde ...

Tak for fin kommentar, men læs lige min egen kommentar lidt højere oppe på siden ;-)

Anders VB sagde ...

Filmnørden lærer aldrig det med de spanske film...

Men for at blive on topic vil jeg da anbefale Charlie Brooker's fede zombie serie i 5 afsnit: Dead Set, der bl.a. foregår i Big Brother huset under et zombie outbreak. Stærkt underholdende.

Sejr sagde ...

De gamle Peter Jackson Zombie splatter holder sku også meget godt

Det er så fucking gustent med moren der har det der super vamle sår på armen og så drypper det ned i hendes budding eller suppe eller hvad det er

Søren sagde ...

Jeg kan bestemt anbefale de Australske film "Undead" fra 2004 (eller er det 2003?). Den er, så vidt jeg husker, kun udgivet som Region 4, så den er nok ikke helt nem at finde i butikkerne - men du kan vel finde en løsning? ;)

Filmnørden sagde ...

Hahaa! Sikke en masse gode forslag det er blevet til :-D Jeg tror vist jeg må lave en opfølger på denne artikel, hvor jeg samler dem alle sammen.

Tak, tak og mere tak!

Zombier længe leve!... eller... I ved hvad jeg mener!

Thomas B. Krogh-Jacobsen sagde ...

Fed artikel. Alle filmene med undtagelse af Flight Of Living Dead, går igen i forhold til min liste:
http://www.zombiepandemic.com/zombie-links/links_zombie_movies_p1.aspx

Måske skulle man checke sidstnævnte ud på trods af skodkarakteren :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...