onsdag den 25. marts 2009

Hollywoods gamle teenagere: - I’m too old for this sh*t!

Når Harry Potter nr. 6 har premiere her til sommer, så er Daniel Radcliffe og de andre koste-fetichister fra Hogwort’s skolen, ved at være alt for gamle til at spille deres roller. Men et smugkig i en håndfuld celebrity-fødselsattester, afslører at man aldrig bliver for gammel til at være ung i Hollywood.


Skuespiller: Michael J. Fox - 27 år
Rolle: Marty McFly - 17 år

Som om tid og sted ikke bliver forvirrende nok i de tre Tilbage til Fremtiden-film, så er Michael J. Fox en tidskapsel i sig selv. I de tre film bliver Marty McFly, ligesom Fox’s eget udseende, ikke ældre. Samlet foregår de tre film måske over en måned. Men da 1’eren blev filmet var Fox 24 år gammel og da 3’eren skulle i hus, var han tæt på 28. I dag er han en 43-årig gammel dreng.


Skuespiller: Mel Gibson - 39 år
Rolle: William Wallace - 15-19 år

Når historiske begivenheder skal op på det store lærred, er filmfolk gerne fløjtende ligeglade med facts - bare det ser cool ud og virker! Når det kommer til læderfjæs er der ingen der slår kongen af ansigtsfurer: Robert Redford! Men Mel G er tæt på at være kronprins. Da han skød sin sækkepibe-baskende Oscar-støvsuger, Braveheart, var han 39 år, selvom Skotlands nationalhelt i virkeligheden var teenager, da han begyndte at vifte sine ædlere dele, af de onde Englændere.


Skuespiller: Emma Thompson - 36 år
Rolle: Elinor - 19 år

Big-ass-kjoler og masser af stive overlæber karakteriserer filmatiseringen af Jane Austins Fornuft Og Følelse. Men lige meget hvor meget Emma Thompson strammer korsettet, kan hun ikke skjule at hun absolut ikke er 19 år, som Elinor er i bogen. Ikke at det gør noget, men prøv at tænke i Potter-sammenhæng og forestil dig noget i stil med Ewan McGregor som Harry.


Skuespiller: Matthew Broderick - 24 år
Rolle: Ferris Bueller - 17-18 år

Broderick er endnu et af Hollywoods 40-årige babyfjæs. Han faldt i Clearasil-gryden som spæd, og vil til hans dages ende ha’ svært ved at komme ind på klubber uden ID. Tilbage i 80’erne var han Amerikas mest kendte teenager, selvom han var godt oppe i 20’erne. Tag for eksempel Ferris Bueller’s Day Off, hvor han spiller en high school-elev, i en alder af 24.


Skuespiller: Dustin Hoffman - 40 år
Rolle: Thomas Babington Levi - ca. 20 år

Et rigtigt groft eksempel kommer fra Maraton Man, hvor Dustin Hoffman spiller en fyr der stadig går i college. Når man går i college i USA er man gerne i slutningen af teenage-årene, eller starten af tyverne. Men instruktøren John Schlesinger VILLE ha’ Dustin, og selv i en alder af 40 år, kunne han spille rollen. I øvrigt en fantastisk film, der SKAL ses!


Skuespiller: Billy Crystal - 42 år
Rolle: Harry Burns - 21 år

Da Harry Mødte Sally… er skole-eksemplet på en rom-com (romantisk komedie). Filmen strækker sig over mange år, men nævneværdigt er det at Billy Crystal var 42 år da filmen blev lavet. I starten, da Harry og Sally (Meg Ryan, 28 år på daværende tidspunkt) mødes første gang, er Harry 21 år! Altså halvt så gammel som Billy selv. Han skal dog ha’ respekt for generelt at spille sin egen alder.


Skuespiller: Pierce Brosnan - 50 år
Rolle: James Bond - 70 år

Men nogle gange bliver virkeligheden lidt for gammel. Lige meget hvor tiltalende en skudsikker, undervands-rollator med påmonterede missiler lyder, så er det svært at få Bond til at være den alder han børe være. Ifølge Ian Flemmings bøger ville Bond i dag være omkring 72 år. Altså burde han i Die Another Day ha' været omkring 70. I stedet gi’r Pierce Brosnan den passende Martini-gas i en alder af 50 år. I tilfælde af at Bond-folkene søger realisme, vil vi hermed foreslå Ernst… Ole Ernst!

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...