tirsdag den 31. marts 2009

Pressemeddelelse: Danskerne er vilde med film i biografen

Filmnørden har netop modtaget følgende glædelige pressemeddelelse:

"2008 blev som bekendt et fantastisk år for den danske biografbranche, hvor lidt over 13 mio. mennesker løste billet til biografens mørke. Opturen holder ind i 2009, og på årets tre første måneder har film som bl.a. Bolt, Karla Og Katrine, Slumdog Millionaire og ikke mindst Mænd Der Hader Kvinder allerede fået over 3.7 mio. mennesker i biografen - en stigning i forhold til sidste års rekord i samme periode på mere end 3%.

Formanden for Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID), Michael Fleischer, glæder sig over, at danskerne trods finanskrisen holder fast i den unikke fællesskabsfølelse, som det er at se en god film i biografen, og siger: ”Kigger man på rækken af kommende film, kan danskerne glæde sig til endnu et forrygende filmår, hvor Engle Og Dæmoner, Nat På Museet 2 og Harry Potter 6 bliver blandt de oplagte publikums succeser.” ”Derudover er der naturligvis de kommende 3D film med den aktuelle Monsters vs Aliens, men også Ice Age 3, Disneys Up og James Camerons Avatar, som alle givetvis vil trække ekstra publikum i biograferne det kommende år”, slutter Michael Fleischer.

Men branchen hviler ikke på laurbærrene, og en række spændende initiativer vil i det kommende år se dagens lys startende med, at branchen inviterer alle børn, der fylder 10 år i 2009, gratis i biografen lørdag den 2. maj. Baggrunden for initiativet er et ønske om, at børn skal stifte bekendtskab med film på det store lærred. Nationale og internationale erfaringer viser, at såfremt man ikke i barndomsårene har oplevet en film i biografen, vil man få sværere tilgang til denne oplevelse i voksentilværelsen. Michael Fleischer håber, at rigtig mange børn vil gøre brug af tilbuddet om en gratis tur i biografen lørdag den 2. maj."

Fint, ik'?

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...