mandag den 30. marts 2009

Hvad laver de store kanoner? - Steven Spielberg

Er det bare Filmnørden, eller er det lang tid siden, man har hørt fra de store instruktør-kanoner? Det synes han i hvert fald og ser her nærmere på, hvad nogle af de gode gamle kendinge har fingrene i netop nu. Vi starter med Steven Spielberg...
Interstellar - forventet premiere: 2011 (tidligst)
En science fiction-film af 2001: A Space Odyssey-slagsen. En gruppe rumrejsene flyver gennem et ormehul og kommer ud i en anden dimension. Ingen skuespillere er officielt på rollelisten endnu, men der cirkulerer rygter om Shia LeBeouf. Det mest interessante er dog, at Jonah Nolan (Christopher "Dark Knight / Memento" Nolans bror) skriver manuskriptet, der baseres på professor Kip S. Thornes forskning og teorier. Altså, en rigtig "hvad nu hvis"-science fiction film.

Lincoln - forventet premiere: 2011
En film om den amerikanske præsident af samme navn og hvordan han besejrede Sydstaterne under den amerikanske borgerkrig. Liam Neeson spiller Lincoln og det rygtes at Sally Field skal spille hans kone, mens John Williams går amok på stryger-sektionen og Janusz Kaminski filmer.

The Adventures Og Tintin: Secret Of The Unicorn - forventet premiere: 2011
Den stærkt omdiskuterede filmatisering af Hergés elskede tegneseriefigur. Det bliver til en animationsfilm, produceret ved hjælp af den såkaldte "motion capture"-teknologi, der også lå til grund for Polar Express og Beowulf, hvilket ikke er positivt. Men måske Spielberg kan få det til at virke. Skuespillerne "spiller" altså iført mærkelige dragter, hvis bevægelser fodres til en computer, der så producerer billeder baseret på bevægelserne. Historien handler om Tintin, der finder et spor i jagten på en skat, der viser sig at stamme fra Kaptajn Haddocks forfader, Sir Francis Haddock. De får hjælp af en undsluppen fange, Red Rackham, der selv er på skattejagt, ligesom de også støder ind i Dupont og Dupont, samt professor Tournesol. De imponerende rolleliste tæller Jamie Bell (Tintin), Andy Serkis (Kaptajn Haddock), Daniel Craig (Red Rackham) og Simon Pegg og Nick Frost (Dupont & Dupont). Spielberg blev færdig med optagelserne for få uger siden og er nu igang med post-produktionen, sammen med Peter Jackson og hans WETA Workshop i New Zealand.

Snart ser Filmnørden nærmere på den anden Steven, nemlig Soderbergh...

God fornøjelse!

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...