søndag den 29. marts 2009

Her er de gangster-film I bedst kan li'!

Filmnørden havde forventet at Godfather ville vinde afstemningen, som den bedste gangster-film nogensinde, men han havde ikke forventet, at den ville få så relativt stor konkurrence. Gangster-tærten er delt ind i følgende dele...
Resultatet i detaljer:
The Godfather - 38%
Goodfellas - 13%
Scarface - 9%
Once Upon A Time In America - 9%
Miller's Crossing - 9%
White Heat - 6%
Road To Perdition - 4%
The Untouchables - 4%
Donnie Brasco - 4%
Casino - 2%
The Big Sleep - 2%
Carlito's Way - 0%

Som lovet ville Filmnørden skrive en artikel om vinderen, men det har han allerede gjort lige her. I stedet vil han lige slå et slag, for de film, der ellers befinder sig "under" Godfather.

For det første er det rigtigt rart, at se Millers' Crossing så højt på listen. Cohen-brødrenes geniale, over-stiliserede gangster-klassiker, er et studie i 30'ernes mode og design, der virker så overdrevet, at det næsten ligner et eventyr.

James Cagneys tour-de-force i White Heat er heller ikke gået folk helt forbi og med god grund. Cagney stjæler showet med sin overgearede DAMP-gangster, der "er på toppen af verden, mor" - BOOM!

En interesseret gæst på Hjørnet, har selv foreslået og stemt på The Big Sleep, som den bedste gangsterfilm nogensinde, men det er strengt taget ikke en gangsterfilm - men den er stadig god.

Sidst men ikke mindst, er Carlito's Way den eneste gangster-film, der ikke har fået nogen stemmer. Det er måske fordi den ikke lever op til folk gængse opfattelse om, at gangsterfilm skal omhandle folk med italiensk blod i årene. Men tag ikke fejl. Carlito's Way er en virkelig fed gangsterfilm, med Al Pacino i hovedrollen, som Carlito, der efter flere år i spjældet, vender tilbage til sit gamle latino-hood i New York. Ikke bare seværdig, fordi det er en god film, men også fordi den indeholder nogle af filmhistoriens fedeste latino-karakterer og latino-slang. Du støder blandt andet på ham her.

Anyways, tak for alle stemmerne. Sidder du med gode idéer til afstemninger til Hjørnet, så fyr endelig løs.

God fornøjelse!
Gå til forsiden - klik her!

7 comments:

Anonym sagde ...

Kan ikke ta Brian de Palma

Filmnørden sagde ...

Fair nok, men hvad er det da han gør galt?

Sofie sagde ...

Stemte selvfølgelig på Godfather.
Men synes faktisk at Donnie Brasco er en ret overset Mafia-film der kun får sin primetime på fesne TV2 Film. Både Pacino og Depp spiller ret så fabelagtigt i den og historien er rigtig god (Bogen er også udmærket).
Eneste minus er irriterende usexede Anne Heche.

Anonym sagde ...

Nu fik jeg lige set Sexy Beast forleden, og jeg mener at den er bedre end flere af filmene fra afstemningen.. ikke en typisk gangster film - dog stadig en af slagsen

Filmnørden sagde ...

Uh ja, Sexy Beast er for SEJ! "You're the fucking problem you fucking Dr White honkin' jam-rag fucking spunk-bubble!" - Don er en af filmhistoriens helt oversete psykopater, men denne afstemning handlede mest om ol' school italiano gangster-film og der er ikke mange italianoer i Sexy Beast ;-)

Anonym sagde ...

Ja, han slår de fleste film-psykopater med flere længter! elsker ham i den film... Men, nej - De er ikke rigtige italianoer (selvom de prøver at lege latino der i spanien)

Bare for at flue-kneppe - så er Tony Montana jo heller ikke ol' school italiano ;)

Filmnørden sagde ...

Ah - korrekt. Men nu er Sexy Beast i hvert fald blevet understreget som en must-see film, hvis der da ellers er nogle besøgende på Hjørnet, der ikke har set den endnu :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...