tirsdag den 31. marts 2009

Filmnørdens favorit-soundtracks - del 1

Filmnørden er også lidt af en musiknørd (eller var i hvert fald engang). Han blander gerne sine to hovedinteresser, ved at lytte til soundtracks - mange soundtracks. Denne glæde deler han nu med dig, for her har Filmnørden stablet en lille playliste på benene, der spiller 10 forskellige numre, fra Filmnørdens yndlingssoundtracks.



1. Dave Grusin - Flight Of The Condor
Film: Three Days Of The Condor (1976)
Rigtigt fint og funky soundtrack fra manden der laver den absolut bedste New Yorker 70'er/80'er-lyd.

2. Lalo Schifrin - Bullitt, Guitar Solo
Film: Bullitt (1968)
I 60'erne spyttede Lalo det ene funky soundtrack på gaden efter det andet, men intet slår soundtracket til Bullitt (nej, heller ikke hans soundtrack til Mission Impossible)

3. Dianne Reeves - When I Fall In Love (instrumental)
Film: Good Night And Good Luck (2005)
Nu er det ikke meget man får Dianne Reeves at høre på dette nummer, eftersom det er instrumentalt, men hun er med på resten af soundtracket. Det her nummer er dog klart Filmnørdens jazzede favorit, for man kan næsten høre filmen er sort/hvid. Mmm...

4. Bernhard Hermann - The Days Do Not End
Film: Taxi Driver (1976)
De fleste kender nok temaet til Taxi Driver, men Bernhard fik lavet masser af andre gode jazzede og funky numre til den geniale film. På albummet er flere af numrene blevet genindspillet i mere lyttevenlige versioner.

5. Gustavo Santaolalla - Leyendo En El Rio
Film: Diarios De Motocicleta (2004)
Det var helt åndssvagt at Gustavo vandt en Oscar for soundtracket til Babel, for hans forrige soundtrack til Diarios De Motocicleta er SÅ meget bedre. Her er et fedt nummer indspillet med akustisk guitar - stor lyd!

6. Cliff Martinez - I Can't Do This
Film: Traffic (2000)
Filmnørden fik første gang øjnene op for Cliff, da han så Traffic. Cliff har sin helt egen fyldige ambient-agtige lyd, der mere eller mindre går igen på hans andre soundtracks - men Traffic er stadig det bedste han har lavet.

7. Iva Davies, Christopher Gordon & Richard Tognetti - The Far Side of the World
Film: Master And Commander (2003)
Soundtracket til Peter Weirs fantastiske kanon-basker gør lige præcis det, som et godt, lyttevenligt soundtrack helst skal gøre: det fanger filmens stemning og historie på et album. Masser af buldrende symfoni-numre blandet med folkemusik og strygerkvartetter.

8. Jerry Goldsmith - L.A. Confidential
Film: L.A. Confidential (1997)
Da L.A. Confidential havde premiere, blev der udgivet to soundtracks til filmen: et med alle jazz-numrene og et med selve soundtracket. Det første stjal al fokussen fra det andet, hvilket er synd, for Goldsmith har lavet et rigtigt lækkert og dramatisk stykke arbejde. Lyt selv.

9. Ry Cooder - Paris, Texas
Film: Paris, Texas (1984)
Du har garanteret hørt det her nummer før, men Filmnørden elsker det stadig, for sin enkelhed. Lyder varmt og svedigt, ik'?

10. Thomas Newman - Main Title from Scent Of A Woman
Film: Scent Of A Woman (1992)
Thomas Newman har en lyd, der kan genkendes på få sekunder. Det er noget med hans instrumentering og hans valg af akkordprogressioner. Filmnørden elsker hans soundtracks - især American Beauty, Road To Perdition og dette, Scent Of A Woman.

Mere soundtrack-spas fra Filmnørden snart...

God fornøjelse!

Gå til forsiden - klik her!

4 comments:

Anonym sagde ...

filmnørden er så sej!

Sofie sagde ...

En top ti UDEN Morricone!?

Filmnørden sagde ...

Sorry - han laver flot og effektiv filmmusik, men der er ikke meget af det Filmnørden kan holde ud at høre på ;-) Dette er desuden ikke så meget en top ti, som en række tilfældige numre fra soundtracks som Filmnørden synes er noget af det bedste der findes.

Anonym sagde ...

Havde nær sagt: selvfølgelig uden Morricone, uden Williams og uden Jarre. Filmnørdens favorit sound-tracks kan stå alene, spændende.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...