torsdag den 16. april 2009

Filmnørdens favorit-soundtracks - del 2

Filmnørden er slet ikke færdig med at belære jer om god filmmusik, så her er anden del af Filmnørdens favorit-soundtracks. Lyt selv med...


1. Underworld & Gabriel Yared - St. Pancras
Film: Breaking And Entering
Det er altid spændende når Underworld laver noget og her er de sammen med selveste Gabriel Yared. Det er der kommet et lækkert og luftigt soundtrack ud af, hvor det er svært at vælge et favorit-nummer, for det skal høres i sin helhed. Helt genialt.

2. Vangelis - Sushi Bar /Damask Rose
Film: Blade Runner
Dette nummer er egentlig fra en bootleg af soundtracket, der ikke kan købes i normale butikker, men der er netop udgivet en 3-disc verison, i forbindelse med filmens 25 års jubilæum. Uden nogen tvivl: Filmnørdens favorit-soundtrack nr. 1!

3. Alberto Iglesias - Tessa's Death
Film: The Constant Gardener
Det er noget dramatisk, sørgeligt og afrikansk stads, det her, men et flot soundtrack ikke desto mindre. Filmnørden elsker variationen i numrene og håber Alberto får vind i sejlene og snart laver noget af samme høje kvalitet.

4. Jerry Goldsmith - Love Theme from Chinatown
Film: Chinatown
Så er der dømt smøger, solbriller og hvide, bløde hatte. En eminent klassiker fra Goldsmith, som du ikke bør gå glip af. Klassisk og unik på samme tid.

5. Marvin Gaye - Main Theme from Troubleman (2)
Film: Troubleman
Marvin Gaye er mest kendt for sine forsøg på at overtale sine lyttere til at ta' en tur i høet, men han har også lavet dette bouncy-funky soundtrack, der er alt for godt, i forhold til dets kildemateriale. Funky shit...

6. James Newton Howard - Times Square
Film: Michael Clayton
Meget tilbagelænet lydside som Howard her har fået skruet sammen, til den hjernevridende thriller Michael Clayton. Lyd og billeder går igen og igen op i en højere enhed. Lyt til musikken, næste gang du ser den.

7. Michael Kamen - Little John And The Band In The Forrest
Film: Robin Hood: Prince Of Thieves
Kamens soundtrack (og især dette nummer) lyder måske lidt tyndbenet og fjollet, men ikke desto mindre passer musikken perfekt til filmen. Temaet til filmen er endda blevet brugt igen og igen, når Hollywood-folk skulle understrege eventyr-stemningen i forskellige trailers og tv-programmer.

8. Dave Grusin - Main Title from The Firm
Film: The Firm
Tilbage til Filmnørdens lille yndling - Dave Grusin. Her i et fantastik soundtrack-forsøg, der virker: hele soundtracket til The Firm er nemlig kun indspillet med Grusin der sidder og spiller klaver. Samme trick udnyttede Carol Reed i The Third Man, men med en zither i stedet. Det hjælper til at gi' filmen en helt unik stemning. Smart tænkt, og så lyder det godt.

9. Howard Shore - Main Theme from Doubt
Film: Doubt
Det er ikke meget musik der er med i doubt, men den der er, fortjener en ekstra lytning. Howard Shore er nok mest kendt for sit soundtrack til Ringenes Herre-filmene, men han kan meget mere end det. Lyt selv...

10. Johnny Greenwood - Open Spaces
Film: There Will Be Blood
Når guitaristen fra Radiohead laver musik til en næsten tre timer lang film om olie, kan det kun blive interessant og det er det i hvert fald. Det er nok svært at lytte til, men ikke desto mindre fantastisk. Greenwood får strygerne til at lyde, som strygere aldrig rigtigt har lydt før. Så fedt!

Det var alt for denne omgang af Filmnørdens favorit-soundtracks. Hvis I vil ha' mere af samme skuffe må I sige til ;-)


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...