mandag den 20. april 2009

Ham dér fra den der - Danny Trejo

"Ham dér fra den dér"-serien har ligget lidt stille, men inden for de seneste dage, er Filmnørden kommet på et par gode eksempler, så nu tager vi en runde til, med skuespillere som du genkender, men ikke kender.

Navn: Dan Trejo Jr. alias Danny Trejo
Født: 16. maj, 1944 - Los Angeles, Californien, USA

Danny Trejo blev født direkte ud i et benhårdt nabolag i Los Angeles og der gik ikke længe inden han både blev hårdkogt kriminel og narkoman. Han fløj ind og ud af de lokale fængsler og hans planer om at søge en karriere indenfor boksning, blev hurtigt ødelagt af en længerevarende fængselsstraf, men talentet havde han stadig og mens han brummede den i San Quentin blev han californisk fængselsmester i letvægtsboksning. Samtidig indtrådte han i et afvænningsprogram, der fik ham til at smide narkoen i skraldespanden og han har været clean lige siden. Da han igen kom ud i dagslys, blev han kontaktet af hans tidligere fængselskammerat Edward Bunker. Bunker havde skrevet manuskriptet til en film, hvor Trejo blev hyret til at træne hovedrolleskuespilleren i boksning. Instruktøren blev så imponeret over Trejo, at han gav ham en birolle i filmen. Siden da er det blevet til ikke mindre end 171 små og store film- og tv-roller, inklusiv de 15 (!!!) film han er på vej med.

Danny har som mange andre gode ham-der-fra-den-dér-skuespillere et letgenkendeligt udseende. Hans ansigt er arret og olmt og han sporter gerne et ordentligt mexikansk trucker-skæg. Derudover er hans tatoveringer næsten ligeså kendte som ham selv - især det mexikanske fruentimmer med sombrero, der pryder hans brystkasse. Han spiller overvejende onde karakterer, med hang til skarpe objekter, hvis navne ikke lægger skjul på deres hobby, såsom den knivkastende Navajes (spansk for "knive") i Desperado og Machete i Spy Kids og Razor Eddie i From Dusk Till Dawn. Han er efterhånden en gammel herre, men ingen tør vist tvivle på, at Danny den dag han fylder 100 år, ikke ligner en olm mexikaner, der kan spise dig til morgenmad. Nyd hans bad-ass nærvær i følgende gode film...

Desperado (1995)
Heat (1995)
From Dusk Till Dawn (1996)
The People Vs. Larry Flynt (1996)
Con Air (1997)
xXx (2002)
Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy (2004)
Machete (2007 - Den falske trailer for Robert Rodriguez' film der måske, måske ikke, snart skal produceres)
Og mange, MANGE flere…

Her er et lille interview med Trejo, hvor han snakker om lidt af hvert:


God fornøjelse!

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...