søndag den 12. april 2009

Top 10: De bedste døds-scener (del 2)

Filmnørden afslutter her sin top 10 over de fedeste døds-scener nogensinde og du er nok overrasket og uenig i den han har valgt som nr.1, men sådan er det bare!

---

5. Raiders Of The Lost Ark ('81) - Onde engle og smeltede ansigter

På en ø i Middelhavet er Indy og hans dame er bundet til en pæl. To timers spænding skal udløses, da den franske arkæolog Belloq og nazisterne åbner Arken, kun for at udløse et helligt inferno af skrigende ånder og Guds ild. Klimaks opnås da Gestapo-gutten og Nazi-lederens ansigter smelter og Belloqs hoved eksploderer, altimens Indy undgår den mindste skramme, ved at lukke øjnene. Selvom filmen er 25 år gammel, er det stadig et fantastisk syn. Guddommeligt!

Belloq: - AAAAAAAAAAAAAARRRRGGGHHH!!!

---

4. Jaws ('75) - Danser med hajer

Midt i en fordrukken strandfest, beslutter en tøs at hun vil svømme en tur, så hun smider al tøjet og hopper i vandet, efterfulgt af en horny fyr, der går kold i strandkanten. Tøsen svømmer lidt rundt, men får et chok da hun pludselig mærker noget nabber i hendes fødder. Nabningen bliver hurtigt til et fuldblods ædeorgie, for hun er nu blevet til natmad for den lokale dræberhaj. Hun bliver tæsket skrigende rundt i vandet, mens John Williams' perfekte dum-DUM-dum-DUM-tema pulser derudaf, indtil hun til sidste bliver hevet under overfladen. Forfriskende!

Tøs: - ARGH! BLUWRP! DET GØR ONDT! SPFLURGH!

---

3. Psycho ('60) - Knive og brusebade, dårig blanding

Muligvis en af de mest kendte mordscener nogensinde. Marion er træt og tager et brusebad, men bliver uhøfligt afbrudt af en knivsvingende psykopat i dametøj, der afslutter hendes tid på denne jord, med over 30 knivstik. Blodet drypper, vandet sprøjter, violinerne hviner og kniven stikker igen og igen. Hitchcock var the MAN! Det er ikke så voldsomt i dag, men scenen bør anerkendes for at ha' været uhørt brutal og voldelig i 1960. Mesterligt!

Norman Bates: - Min mor er lige så ufarlig som en af disse udstoppede fugle!

---

2. Sin City ('05) - Den gode gamle jeg-river-bollerne-af-dig-finte

Hannigan har fået nok af det fede gule svin, så han henretter ham meget omhyggeligt. Først stikker han en kniv i hans udspilede mave. Så pander han ham i gulvet. Så river han pikken af ham, hvor efter han tæsker hans hovedskal til mos. Og alt sammen med de bare næver. Alt imens en meget let påklædt Nancy står og bliver horny over det ved siden af. Yir! Ikke så æstestisk flot, men det er i hvert fald… Grundigt!

Hannigan: - Jeg tager hans våben fra ham… Begge to!

---

1. The Untouchables ('87) - Homerun

Når man er så uheldig at politiet lige netop vælger dig for at statuere et eksempel, og de beslaglægger netop dit sprutlager, så er det på tide din chef giver dig en business-lektie baseret på baseball-metaforer. Og hvis Al Capone er din chef, så gør han det ved en middag med alle dine kolleger. Han holder en laaang tale om teamwork og baseball mens han flagre med et baseball-bat. Og så afslutter han energisk med at sønderknuse dit kranie, mens du ligger bevidstløs ind over bordet og bløder ud over det hele. Beskeden går klart ind hos dine kolleger. Lærerigt!

Al Capone: - Han er intet… med mindre HOLDET vinder… (SCHMÅKAGE x 5)

Filmnørden håber I hyggede jer ;-)

Gå til forsiden - klik her!

2 comments:

Anonym sagde ...

Kevin Spacey i L.A. Confidential mangler!.. Man kan se hvordan livet forsvinder ud af hans øjne.. Klasse!

Filmnørden sagde ...

Top klasse, uden tvivl, men hans død er ikke særlig original (han bliver stille og roligt skudt mens han sidder på en køkkenstol), i modsætning til de andre på denne liste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...