mandag den 27. april 2009

Her er de ikke-engelsketalende lande hvis film I bedst kan li'!

Filmnørden indrømmer gerne, at han fokuserer for meget på film fra USA og netop derfor var det så vigtigt, at gennemføre denne afstemning. Resultatet foreligger nemlig nu og Filmnørden er ikke længere i tvivl om hvilke horisonter han skal spejde imod, for at finde nyheder fra de ikke-engelsktalende lande i er mest interesserede i.
For det første skal han kigge meget langt mod øst, for med 26 % af stemmerne, har det vist sig at Østasien er det område I synes er ultimativt mest film-interessant. Det passer Filmnørden rigtigt godt, for han er selv lidt af en asiat-filmnørd.

Anden pladsen går til Frankrig med 22 %, hvilket såmænd også passer Filmnørden rigtigt godt. Der er intet som lidt frankofilm-nørderi.

Men når vi når til tredje pladsens 20 % forsvinder smilet fra Filmnørdens læber. Spanien. Ja, ja, han ved godt at Almodovar og alle de andre har lavet en masse populære film, og at Gud og hver mand elsker spanske film - men det gør Filmnørden bare ikke og det er muligvis af en enkelt årsag: sproget. Spansk er et dejligt sprog, men den måde det bliver talt på i de fleste spanske film er mere end hvad Filmnørden kan holde til. Det eneste han kan tænke når en eller anden spansk skuespiller vikler sig ud i en maskingevær-spansk svada er "SÅ SLAP DOG AF!". Det er faktisk den tanke der for det meste huserer i Filmnørdens indre, når han ser spanske film: så slap dog af! I kan pille ham ned og gi' ham verbale tæsk for dette, men det ændre ikke på, at Filmnørden overvejende ikke kan li' spanske film. Sorry.

Resten af listen ser ud som følger:

Sydamerika (Mexico og nedover) - 8%
Skandinavien (undtagen Danmark) - 8%
Østeuropa (Tjekkiet, Serbien, Tyrkiet, osv.) - 8%
Rusland - 2%
Italien - 2%
Mellemøsten - 2%
Indien - 2%
Afrika - 0%

Så masser af nyheder om Østasiatiske film på vej og ikke så mange om Bollywood-film. Tak for at stemme ;-)

Gå til forsiden - klik her!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...